Belföld

Szijjártó lepökhendizte a luxemburgi külügyminisztert

szijjarto-peter(210x140)(3).jpg (ingyenes, )
szijjarto-peter(210x140)(3).jpg (ingyenes, )
A magyar külügyminiszter szerint Jean Asselborn másodrangú európaiaknak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet.

A magyar kormány éppen azért kezdeményezett népszavazást az illegális bevándorlásról, hogy a magyar emberek döntsenek a sorsukról és ne a luxemburgi külügyminiszter – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában azt mondta: az Európai Unió “meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el. A luxemburgi szocialista politikus hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök “meg fogja nyerni ezt a referendumot”, és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és “dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét”.

Szijjártó Péter a közleményében úgy fogalmazott:

Jean Asselborn a megszokott pökhendiséggel másodrangú európainak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet.

A külügyminiszter úgy véli, Európa “akkor hal meg, ha a vezetői nem tudnak különbséget tenni menekültek és illegális gazdasági bevándorlók között”, és

ha a vezetői nem értik meg, hogy elsősorban azoknak az embereknek a biztonságáért és jólétéért felelősek, akik megválasztották őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik