Belföld

Bőrig ázunk a jövő héten

Esőre, záporra és jégszakadásra számíthatunk a jövő héten.
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap több órás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor sokfelé erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. A keleti és a középső országrészben többfelé, nyugaton csak néhol alakul ki zápor, zivatar, amelyet helyenként jégeső is kísérhet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán keleten élénkül meg az északkeleti szél, de zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is lehetnek – írja a kiderul.huA hőmérséklet kora délután 18 és 23, késő este 9 és 15 fok között alakul.

Hétfőn is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, ugyanakkor hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap. A szél zivatarok környezetében feltámad. Hajnalban 5-11, napközben 18-23 fokra van kilátás.

Kedden reggel napos idő várható, majd napközben délnyugat felől erőteljesebben megnövekedhet a felhőzet és eső, zápor, zivatar egyaránt kialakulhat. Nyugaton megélénkül a déli-délkeleti szél. Enyhe lesz a hajnal, délután 16-23 fok várható.

Szerdán már 19-25 fok lehet délután, de ismét záporok, zivatarok színesíthetik az időjárást.

Csütörtökön felhős időre készülhetünk, délnyugat felől egyre nagyobb területen alakulnak ki záporok, zivatarok, jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Nyugaton feltámad a szél, délután 19-23 fok várható – olvasható az idokep.hu előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik