Belföld

Botrány az ELTE buliján: egyetemistákat bántalmaztak a biztonságiak

A Lágymányosi Eötvös Napokon (LEN) három fiatalt, köztük egy lányt is megvertek a biztonsági őrök, legalábbis ez derül ki az esemény Facebook-oldalára kiírt egyik posztból.

A sértett lány péntek délelőtt ezt írta ki a Facebookra:

hello, éjszaka a biztonsági őrök szétverték a barátomat és a barátainkat nagyon durván, és engem is megütöttek többször. Egy srác akkor mondta, hogy felvette videóra, kérném hogy írjon nekem, szükségünk lenne rá a feljelentéshez.
Illetve a LEN szervezőit kérném, hogy válaszoljanak az üzenetemre és adják meg a főszervező elérhetőségét!
Köszi

A lány a LEN szervezőinek is írt egy levelet, ezt szintén kiposztolta:

Tegnap, május 5-én éjjel a LEN nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök szétverték a barátomat, a barátainkat és engem is többször megütöttek. A verekedést ők kezdeményezték, és sok tanu bizonyíthatja, hogy miutan leütötték a barátomat és a földön feküdt, az egyik biztonsági őr többször fejen és gyomron rugta, a másik ismerősömet orron és arcon verték, engem háromszor úgy megütöttek, hogy leestem a földre (pedig én egyszer sem ütöttem, csak kiabáltam nekik, hogy ne bántsák a többieket).
Felháborítónak tartjuk ezt a viselkedést és szeretnénk feljelentést tenni.
Kérem, legyenek szívesek elküldeni a Majka koncert alatt, a nagysátor toitoi felöli bejáratánál szolgálatban lévő biztonsági őrök neveit, adatait, illetve kérném hogy Önök is intézkedjenek az ügyben!

A szervezők azt válaszolták neki, hogy az intézkedés folyamatban van, és felvették a céggel a kapcsolatot.

Több kommentelő is panaszkodott  arra, hogy agresszíven viselkedtek a biztonsági őrök.

Az Index úgy tudja, a többnapos rendezvényen már csütörtökön is több verekedés történt, és még a katasztrófavédelmiseknek is ki kellett menni a helyszínre.

A kiemelt kép a rendezvény Facebook-oldaláról való

Ajánlott videó

Olvasói sztorik