Belföld
Fidesz-kongresszus Budapesten

Kövér László szerint nem is jelent halálos fenyegetést az internet a demokráciára

24.hu
24.hu

2016. 05. 06. 15:42

Az Országgyűlés Hivatala szerint félremagyarázták a házelnök szavait, az MTI készségesen helyreigazított, nem is akárhogy.

Az Országgyűlés Hivatala szerint félremagyarázták Kövér László szavait, amikor úgy értelmezték a házelnök által egy lengyel lapnak elmondottakat, hogy szerinte az internet és a média halálos fenyegetést jelent a demokráciára.

Csütörtökön az MTI tudósításában egyebek mellett ez a mondat szerepelt:

A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média – fejtette ki Kövér, a demokráciát veszélyeztető “halálos fenyegetésnek”, és a szemünk láttára alakuló “új totalitarizmusnak” nevezve ezt a jelenséget.

A hivatal szerint „félreértelmezés vagy tudatos félremagyarázás” a magyarországi sajtóban az az állítás, hogy Kövér László az internetet halálos veszélyként említette volna, ő valójában azokról a gazdasági érdekcsoportokról beszélt, amelyek „a demokratikus kormányoknak diktálhatnak”. Mindennek nyomán az MTI hibaigazítást adott ki csütörtöki tudósításához, utólag „javítva” a „félreértelmezett” tudósítást három bekezdésen át, ekképpen:

Annak kapcsán, hogy Lengyelországban és Magyarországon is nagy feszültséget okozott az internet beszabályozásának kísérlete, a lap feltette azt a kérdést, hogy milyen mélyen avatkozhat be az állam a polgárok szabadság-szférájába? Válaszában az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy „nem létezik korlátlan szabadság, mert ez előbb-utóbb önmaga ellentétébe fordul”, ezért „egyensúlyt kell keresnünk mindannyiunk biztonsága és az egyén szabadsága között”. Rámutatott, hogy ebben a diskurzusban részt vesznek „hatalmas nemzetközi konzorciumok és tőkecsoportok, amelyek minden ellenőrzést nélkülözve működnek”.

„Ha nem a nép által választott kormányok döntenek azon programok, értékek alapján, amelyeket a választási kampányban bemutatnak, hanem különböző gazdasági érdekcsoportok diktálhatnak a demokratikus kormányoknak Görögországtól Magyarországon, Lengyelországon át egészen az Egyesült Államokig, akkor a világ egy teljesen új korszakba lép” – mondta.

Kövér László szerint mindez „halálos veszélyt” jelent a demokráciára. „A szemünk láttára születik egy új totalitarizmus, amely másként épül fel, mint a kommunizmus vagy a nácizmus. (…) Nem ejt erőszakot a testünkön, hanem az elménket dominálja, kívánságokat, divatot, szükségletet kreál” – tette hozzá, megjegyezve, hogy amit Hollywood propagál, az “nem a keresztény vagy konzervatív értékek világa”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.