Belföld

A populizmus ellen kiáltottak fel a balos EP-képviselők

24.hu
24.hu

2016. 05. 05. 17:34

12 éve csatlakozott egy raklapnyi ország az unióhoz, sok volt a csalódás, ezért szerintük egy erős és egységes Európára lenne most szükség.
Korábban a témában:

A szocialista EP-képviselő, Ujhelyi István kezdeményezésére kiáltványt tett közzé az Európai Parlament szocialista frakciójának hat delegációvezetője. A kiáltvány lényege, hogy egy egységes és erős Európa megtartását preferálja, valamint a jobbos populizmus ellen kel fel.

Felidézik, hogy tizenkét éve tíz tagállammal bővítették ki az uniót, kezdetben minden lakos bizakodott, de aztán jött a csalódások sora. Sok mindenre nem tudott választ adni az EU, ráadásul egyes kormányok veszélyt jelentenek Európára. A csatlakozás évfordulóján az alábbiakat jelentik ki/kérik:

– Csak egy erős és egységesen fellépni képest Európai Unió tudja garantálni a kontinens békéjét és biztonságát!
– Csak egy szolidáris és együttműködésre képes Európai Unió tudja biztosítani nyugati típusú közösségünk gyarapodását!
– Az Unió megtartása és fenntartása az alapító államok és az újonnan csatlakozott országok közös érdeke!
– Egy, a közösségünket szétszakító “kétsebességes” Európa nem lehet megoldás a problémáinkra!
– Felvilágosult, közösségben való gondolkodásra van szükség az európai intézményeket szétverni akaró populistákkal és szélsőségesekkel szemben!
– Hatékonyan és mielőbb újra kell gondolni az Unió betokosodott struktúráját és működését, azokat a jelen feladataihoz kell igazítani!

Szerintük Európa az utóbbi években egyik válságból a másikba esett, ezért újra kell alakítani a stratégiai célokat. Egy egységes és progresszív EU szükséges, ami a szolidaritásra épül. “Egy jól működő Európai Uniónak nincs alternatívája. Egy rosszul működőnek csak az van” – áll a szlovén, lengyel, lett, szlovák, ciprusi és persze a magyar delegációvezetők kiáltványában, amit itt olvashat el.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Side view of silver autonomous car on abstract background. 3D rendering image.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.