Belföld

Tízmilliárdból gazdálkodhatnak a köznevelési centrumok

24.hu
24.hu

2016. 05. 04. 07:57

Az új rendszerben egyenletesen osztanák el az iskolákat a központok között.

Átlagosan tízmilliárdos forrással rendelkezhetnek majd az újonnan létrehozandó köznevelési centrumok, amelyekhez egyenként ötven-hatvan iskola tartozik az új állami intézményfenntartó rendszerben. Erről a Magyar Időknek beszélt Bíró Gábor, aki a Nemzeti Pedagógus Kar delegáltja a köznevelési kerekasztalnál.

Bíró rámutatott: a rendszer kialakításánál fontos szempont az intézmények egyenletes elosztása, ami a jelenlegi tankerületi rendszerben nem valósul meg. A centrumok irányításánál elsősorban arra van szükség, hogy megfelelő szakmai stáb álljon fel, és olyan vezető kerüljön egy-egy egység élére, aki a gazdálkodási mellett a köznevelés szakmai feladatait is kézben tartja – fejtette ki a kormánypárti lapnak.

A delegált arra is kitért, hogy az önkormányzatoknál általában már nincs elégséges infrastruktúra és humánerőforrás ahhoz, hogy biztosítani lehessen az oktatási intézmények fenntartását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.