Belföld

A PDSZ szerint Páva jogtalanul vonna le a tanárok fizetéséből

A pécsi tankerületi vezető, Páva Péter levelében jogsértő illetménylevonásra utasítja az intézményvezetőket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint. Teszi ezt annak ellenére, hogy a KLIK ennek ellenkezőjét állította egy közleményében – számolt be a PécsiStop.

Páva Péter, a KLIK helyi tankerületi vezetője azt intézményvezetőknek kiküldött levélben arról írt, hogy hogyan kell levonni a sztrájkban résztvevő pedagógusok, technikai és NOKS (nevelő és oktatató munkát közvetlenül segítő) dolgozók béréből. Eszerint az április 15-én és 20-án sztrájkoló tanárok esetében ki kell számolni, hogy az egy hétre tervezett neveléssel-oktatással töltendő 22-26 órából mennyi jutott volna pont arra a napra, és ezt az óraszámot “sztrájk” címen kell bevezetni távollétként a rendszerbe .

Nem nézik, mennyit sztrájkoltak?

Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője levélben kereste meg Páva Pétert, ebben többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy a KLIK nemrégiben közleményt adott ki arról, hogy nem vonja le jogtalanul a sztrájkban részt vettek illetményét, ezt azonban a Páva által kiadott levél cáfolni látszik.

Ez ugyanis arra utal, hogy annak vizsgálata nélkül óhajtanak levonni a sztrájk idejére eső órákra pénzt, hogy előzetesen megvizsgálnák, hogy az érintett foglalkoztatott 2016 áprilisában hány munkaórát teljesített a kötött munkaidő keretében

-írta a pécsi ügyvivő, aki hangsúlyozza: az is jogsértő, hogy a NOKS és kisegítő dolgozóktól akkor is félnapi illetményt vonnának le, ha ennél kevesebb ideig sztrájkoltak. Meglátása szerint a jogba ütközik az is, hogy a pedagógusoktól az összes aznapi órájuk után levonnának pénzt, holott nem biztos, hogy egész nap sztrájkoltak. Páva Péter teljes levelét itt olvashatja el.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik