Belföld
Miskolc, 2016. április 15.
Üres tanterem a pedagógussztrájk idején a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2016. április 15-én. A tiltakozást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezte, és a civil közoktatási platform, valamint a Tanítanék mozgalom is támogatja.
MTI Fotó: Vajda János

A PDSZ szerint Páva jogtalanul vonna le a tanárok fizetéséből

Mázsár Tamás
Mázsár Tamás

újságíró. 2016. 05. 04. 15:39

A pécsi tankerületi vezető, Páva Péter levelében jogsértő illetménylevonásra utasítja az intézményvezetőket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint. Teszi ezt annak ellenére, hogy a KLIK ennek ellenkezőjét állította egy közleményében – számolt be a PécsiStop.

Páva Péter, a KLIK helyi tankerületi vezetője azt intézményvezetőknek kiküldött levélben arról írt, hogy hogyan kell levonni a sztrájkban résztvevő pedagógusok, technikai és NOKS (nevelő és oktatató munkát közvetlenül segítő) dolgozók béréből. Eszerint az április 15-én és 20-án sztrájkoló tanárok esetében ki kell számolni, hogy az egy hétre tervezett neveléssel-oktatással töltendő 22-26 órából mennyi jutott volna pont arra a napra, és ezt az óraszámot “sztrájk” címen kell bevezetni távollétként a rendszerbe .

Nem nézik, mennyit sztrájkoltak?

Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője levélben kereste meg Páva Pétert, ebben többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy a KLIK nemrégiben közleményt adott ki arról, hogy nem vonja le jogtalanul a sztrájkban részt vettek illetményét, ezt azonban a Páva által kiadott levél cáfolni látszik.

Ez ugyanis arra utal, hogy annak vizsgálata nélkül óhajtanak levonni a sztrájk idejére eső órákra pénzt, hogy előzetesen megvizsgálnák, hogy az érintett foglalkoztatott 2016 áprilisában hány munkaórát teljesített a kötött munkaidő keretében

-írta a pécsi ügyvivő, aki hangsúlyozza: az is jogsértő, hogy a NOKS és kisegítő dolgozóktól akkor is félnapi illetményt vonnának le, ha ennél kevesebb ideig sztrájkoltak. Meglátása szerint a jogba ütközik az is, hogy a pedagógusoktól az összes aznapi órájuk után levonnának pénzt, holott nem biztos, hogy egész nap sztrájkoltak. Páva Péter teljes levelét itt olvashatja el.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.