Belföld

ZEnergia – zongorakoncert szabad ég alatt (x)

Nagyszabású koncerten lép a közönség elé az egyik legelismertebb fiatal magyar zongoraművész, Balázs János május 8-án a Bazilika előtt.

A ZEnergia egy olyan egyedülálló szabadtéri zongorakoncert, amely képes a fiatalok számára is értelmezhető köntösbe csomagolni a komolyzenét. Célja, hogy hidat alkosson a klasszikus zene és a modern jelen közti szakadék felett.

Május 8-án Budapesten a Bazilika előtt Balázs János zongoraművész Liszt Ferenc legnépszerűbb műveiből játszik majd, ahol felcsendül a 6. magyar rapszódia, vagy a Szerelmi álmok című mű is. A koncert egyedülállóságát nem csupán annak szabadtéri jellege adja, a ZEnergiát a vizuális háttér teszi majd teljessé. Ehhez az esemény során a Bazilika teljes épülete monumentális fényfestést kap, amely élőben követi a Balázs János által játszott zenét.

„Hagyományteremtőnek szánjuk ezt a nagyszabású szabadtéri komolyzenei koncertet, amelyhez jó alapul szolgál az MVM eddigi komolyzenei tevékenysége” – mondta a rendezvény kapcsán dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, az MVM Csoport közel egy évtizede támogatja a komolyzenei tehetségeket a Junior Prima díj elismeréssel, illetve több mint 15 éve mutatja be a zeneművészet legnagyobbjait az MVM Koncertek keretén belül.

„Szeretnék maradandó zenei élményt nyújtani azok számára is, akik esetleg először látogatnak el klasszikus zenei hangversenyre. Liszt Ferenc virtuóz és lírai szépségű darabjainál azt hiszem, nem is találhattam volna szebb programot”– emelte ki a ZEnergia beharangozó sajtótájékoztatóján Balázs János.

A koncert ingyenes, de az ülőhelyekre 500 forintos támogatói jegyet lehetett vásárolni. Az ebből befolyt összeg teljes egészében a Zeneakadémia Alapítvány munkáját, ezen keresztül pedig a fiatal zeneművészek előre jutását segíti. Mostanra ugyan valamennyi ülőhely elkelt, ám a szervezők az ingyenes állóhelyekről is biztosítják a tökéletes koncertélményt.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik