Belföld

Visszautasította az RTL programigazgatója a TV2-vezér vádjait

Kolosi Péter arról is beszélt, hogy sajnálja a TV2-től távozó dolgozókat, de ettől még nem lesz több pozíció az RTL-nél.

Nem lesz „visszafogottabb” az RTL Klub híradója amiatt, hogy a kormány lehetővé tette, hogy a csatorna is pénzt kérhessen a műsoráért a kábelszolgáltatóktól – ígéri Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója. „A Híradóban dolgozó kollégák pontosan azt teszik, amit mindig: hitelesen tájékoztatnak” – jelentette ki a Népszabadságnak adott interjúban.

Kolosi szerint egy igazságtalan versenyhátrány szűnik meg a rendelettel. Az országos tévéktől jelentős reklámpénzek áramlottak át a kisebb kábelcsatornákhoz, amelyek eddig is részesedhettek a kábeldíjakból, míg az RTL és a TV2 nem szedhetett pénzt.

A programigazgató arról is beszélt, hogy az eddigi évből eltelt 110 napon 98 főműsoridős estét az RTL Klub nyert, és az utóbbi két hétben szombatonként is nézettebbnek bizonyultak fő vetélytársuknál, a TV2-nél. Ugyanakkor tudatos döntés volt, hogy ezen a tavaszon az RTL nem készül erős saját gyártású hétvégi programokkal, mert hétköznapokon akár négyszeres különbség is van nézettségben az RTL javára, így felesleges a hétvégékre is sok pénzt elkölteni.

Kolosi határozottan visszautasította, amit a TV2 jelenlegi és az RTL Klub korábbi vezérigazgatója mondott korábban a Népszabadságnak. Dirk Gerkens azt állította, hogy a TV2 politikai karaktergyilkosságra törekvő riportjai nem sokban különböznek attól, amit az RTL-nél tapasztalt. Kolosi ugyanakkor azt mondta: az RTL Klub híradója soha nem csinált lejárató riportokat. Felhívta arra a figyelmet, hogy a Pukli Istvánt és Juhász Pétert lejárató anyagok a TV2 hírműsorának nézettségét is visszavetették.

Az RTL programigazgatója azt mondta: a piaci realitások figyelembevétele miatt nem tervezik, hogy reggeli politikai műsort indítanak. Bár sajnálja azokat, akik felmondtak a TV2-nél, mert vállalhatatlannak érzik a csatornát, ettől még nem lesz több pozíció az RTL-nél – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik