Belföld

Nem lettek elégedettebbek a magyarok az életükkel

Leginkább saját személyes kapcsolatainkkal vagyunk megbékélve, de nagyon alacsony a mások iránti bizalom.

Tavaly sem lettek elégedettebbek a magyarok az életükkel, a szubjektív elégedettségi szint maradt a 2013-as szinten – idézi a Világgazdaság a KSH kutatását. 0-tól 10-ig terjedő skálán 6,1-es szinten stagnál az élettel való elégedettség. A magyarok több mint negyede nagyon elégedett, 5,2 százalékuk pedig nagyon elégedetlen.

A munkájával egyre kevesebb magyar elégedett: a 2013-as 7,1-es pontszám tavaly 5,8-ra csökkent. Hajszálnyival javult az anyagi helyzettel való elégedettség, 5,2 pontról 5,3-ra. Leginkább az alapfokú végzettségűek elégedetlenek az anyagi helyzetükkel.

A magyarok leginkább személyes kapcsolataikkal elégedettek, bár itt is romló tendencia figyelhető meg. A felnőtt lakosság 57 százaléka arról számolt be, hogy többnyire boldognak érezte magát, a megkérdezettek 15 százaléka ritkán vagy soha, 28 százalékuk csak időnként.

Az élettel való elégedettség a fiatal felnőttek körében volt legmagasabb – 6,9 pont, az életkor előrehaladtával pedig csökkent. Romlott az emberek iránti bizalom, a 2013-as 5,3-as értékhez képest tavaly 5 pontra csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik