Belföld

Tóbiás: törvényes az MSZP aláírásgyűjtése a vasárnapi boltzár ellen

A dolgozók vasárnapi pótlékát most is megszavazhatná a parlament – mondta.

Törvényes és indokolt az MSZP aláírásgyűjtése a vasárnapi boltzár ellen – közölte Tóbiás József, a szocialisták elnök-frakcióvezetője. A politikus arra reagált, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető azt mondta: csak azután lehet hozzányúlni a vasárnapi munkavégzés szabályozásához, köztük a pótlékok kérdéséhez, hogy az Alkotmánybíróság kimondta a szocialisták által kezdeményezett népszavazás okafogyottságát, vagy az MSZP eláll az aláírásgyűjtéstől.

Tóbiás közölte: az MSZP kizárólag a Nemzeti Választási Iroda által érvényesített, hitelesített és kiadott aláírásgyűjtő íveken gyűjt támogató aláírásokat. Úgy véli, hazudik Kósa Lajos, mert a vasárnapi zárvatartás kapcsán, a munka törvénykönyvének módosításával épp a kormánypártok büntettek meg 250 ezer kiskereskedelmi dolgozót.

A szocialista politikus hozzátette: az MSZP javaslatot nyújtott be a teljes vasárnapi pótlék visszaállítására, annak megszavazásával a Fidesz „bármikor visszaadhatná a dolgozóknak azt, ami jár nekik”. Egyben felszólította a fideszes politikusokat, hogy ne riogassanak senkit a vasárnapi zárvatartás visszaállításával, és félreérthető nyilatkozatok helyett szavazzák meg az MSZP országgyűlési határozati javaslatát, amely három évre megtiltaná a szabályok megváltoztatását. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik