Belföld

Erőszakot jósol Nógrádi György

nógrádi györgy (nógrádi györgy)
nógrádi györgy (nógrádi györgy)
A törökök már csaknem mindenkivel szembekerültek.

Nem akarják elhagyni az idomeni tábort a bevándorlók. A görög kormány tehetetlen, a rendőrök tanácstalanok,  egyre nő a feszültség a görög hatóságok és a humanitárius szervezetek között is. Elkerülhetetlen az erőszak. Ezt mondta az állami  híracsatornán Nógrádi György, aki szerinte egyre nagyobb a valószínűsége, hogy erőszakba csap át, hogy Görögországban feltorlódtak a menekültek, akiket a görögök nem tudnak elvinni, mert a határaikon túl nem tudják fogadni őket.

Az M1 biztonságpolitikai szakértője hozzátette, azt is el kell mondani egyszer, hogy a görög menekülttáborokban az embercsempészek köszönik szépen, jól vannak, bejárnak, szervezik az embereket és pénzért viszik el őket. Nógrádi úgy számolt, hogy a migránsok 90 százaléka illegálisan lép be Európába, az embercsempészek évi nettó haszna pedig 15 milliárd euró. A kérdést határozott egységes európai politikával lehetne megoldani, aminek nyoma sincs.

Törökország szórakozik Európával

Nógrádi György arra is felhívta a figyelmet, hogy közben a törökök azzal vannak elfoglalva, hogy összeállítsák az EU-ba küldendő kontingenst, amelybe mozgássérülteket és analfabétákat válogatnak. Az egyik skandináv országba küldendő emberek 70 százaléka mozgássérült. Őket integrálni egy skandináv rendszerbe, nem egyszerű. Egy másik államba pedig 98 százalékban analfabétákat irányítanak. „Rendkívül komoly szükség lesz rájuk Európában”, őket lehetetlen lesz beilleszteni a társadalomba – fogalmazott Nógrádi György.

Szerinte Törökország mára szembekerült minden szomszédjával, jelenleg pedig csak Európával “szórakozik” – fogalmazott biztonságpolitikai szakértő. Törökország azzal fenyeget, hogy vagy megkapják a vízummentességet június 30-áig, vagy felrúgják a menekültválság közös kezeléséről kötött megállapodást. A vízumkényszer megszüntetéséhez Európa 172 pontos kritériumot fogalmazott meg, amit – az EU tájékoztatása szerint – döntően teljesítettek, ami Nógrádi György szerint annyit jelent, hogy nem teljesítették.

Azt mondta: a törökök most kezdték a modern biometrikus útlevelek gyártatását, és csak októberre készül el az első csomag. Tehát mindkét fél mellébeszél – vélekedett. Európát megpróbálják kényszeríteni, az pedig az unió potenciális gyengeségét mutatja, ha most “bedől” a törököknek – jelentette ki Nógrádi György.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik