Belföld

Május közepétől tilos lesz turistabusszal behajtani a budai Várba

A karmelita kolostor felújítása miatt nem hajthatnak be turistabuszok május 15-től a Várba. Erről tájékoztatták a nagyérdeműt április 27-én, csakhogy az eseményre például Magyar Utazási Irodák Szövetségét elfelejtették meghívni – írja a turizmus.com.

A Várba eddig közlekedő 320 buszt valószínűleg 5-10 percenként induló BKK-körjáratok váltanák ki, átvéve ezzel az ide érkező évi 15 ezer turista kiszolgálását. Az a kérdés, hogy ezek a BKV-körjáratok külön fizetősek lesznek-e már eltörpül az alapproblémához képest.

A kerület döntése a szakmabeliek szerint kifejezetten barátságtalan, mert a szezon indulásakor vezeti be a kerület és az április végi egyeztetés inkább volt tényközlés, mintsem megbeszélés.

A hivatalos indoklás szerint a kitiltás oka az elöregedett, s helyenként megroppant csatornarendszer védelme. Pontosabban, nem is a 18-20 tonnás buszoktól féltik a felújítandó csatornát, hanem, azoktól a 35-40 tonnás teherautóktól, amelyek a Karmelita kolostor kezdődő felújítása miatt fognak felhajtani a Várba.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik