Belföld

Kioktatták Szijjártóék, mégis igaza volt az újságírónak

Egy éve írták meg, hogy 600 millió fog elmenni az új angolai követségre. Akkor felháborodott a külügy, most kiderült, tényleg annyiba kerül.

„Eszetlen pénzszórásra készül a külügy” – ezzel a címmel írt egy évvel ezelőtt cikket a 444 arról, hogy legalább 600 millió forintba kerülhet az új angolai követség éves fenntartása. Azért is tartották furcsának, hogy az afrikai országban diplomáciai képviseletet létesítenek, mert éppen akkor zárták be Magyarország észtországi követségét, márpedig a balti állammal jóval nagyobb külkereskedelmi forgalmat bonyolítunk.

Mindezek után Szijjártó Péter külügyminiszter sajtófőnöke olyan kijelentésekkel próbálta vitatni a cikk állításait, mint hogy „ez olyan újságírói magatartás, ami minősíthetetlen és elfogadhatatlan”, illetve „irigylem a témával kapcsolatos határozottságát, magabiztosságát”.

Ehhez képest most Szijjártó Péternek egy parlamenti kérdésre adott válaszából kiderült: jövőre várhatóan 615,8 millió forintot költenek az angolai magyar nagykövetségre. (444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik