Belföld

Apáti is visszavonulót fúj, nem indul a Jobbik alelnökségéért

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, jelenleg még alelnöke Facebook-oldalán közölte meglátásait a párt tisztújítása körül zajló eseméynekről és bejelentette: nem jelölteti magát a alelnöknek. Szerinte

tévedés azt gondolni, hogy radikális-mérsékelt ellentétekről van szó, hiszen például Volner János (korábbi Gárda-szóvivő) beállítottságát nem kell sokáig magyarázni.

Vona Gábor Apáti nevét is azok között említette, akiket lecserélne a párt alelnökei közül. Apáti a párt érdekében nem ellenkezik:

A Jobbik nem egy elnöké és hat alelnöké, nincs joga egyik szereplőnek sem tönkre tenni, hiszen nem heten, hanem több, mint tízezren építették fel. Másfél hete azt mondtam, behúzom a vitorlákat, ha a tagság részéről nem lesz kellő igény az indulásomra. Tény, hogy van igény az indulásomra. Ugyanakkor napról napra növekszik egy másik igény. A békesség iránti igény. Akkor most mi legyen a fontosabb? Úgy döntöttem: a béke.

A kiebrudalásra ítélt alelnökök közül nem ő az első, aki elfogadja Vona Gábor pártelnök döntését, Apáti előtt Szávay István jelentette be, hogy nem indul az alelnöki posztért.

Az N1TV internetes televízióban Vona Gábor Janiczak Dávidot, Ózd, Fülöp Eriket, Tiszavasvári és Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét nevezte meg a párt megüresedő alelnöki posztjaira saját jelöltjeként. Bana Tibor pénteken jelentette be, hogy megmérettetné magát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik