Belföld

KDNP-s képviselő: nem katonai segítséget várnak a menekültek

A menekülttáborokban élők tenni akarnak magukért, mert lélekölő a semmittevés - mondta Hölvényi György.

Konkrét segítséget várnak Európától a polgárháborúk és az iszlamista terror miatt üldözött keresztény közösségek – figyelmeztetett Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő, aki a polgárháborúk és az iszlamista terror miatt üldözött keresztény közösségeket, valamint vezető politikusokat keresett fel Libanonban, Szíriában és Irakban.

A térség politikai és vallási vezetői konkrét segítséget várnak Európától a közösségeik szülőföldjük megtartásáért folytatott küzdelmében. Különösen az oktatás és a foglalkoztatás területen számítanak támogatásra Európától – idézi az Index a KDNP politikusát, aki a CHREDO vallásszabadságért tevékenykedő nemzetközi civil szervezet által kezdeményezett tényfeltáró delegációhoz csatlakozott.

Hölvényi arról is beszélt, hogy a Libanonban tartózkodó másfél millió szíriai menekült tenni akar magáért, mert „lélekölő a semmittevés”. A gyerekek nem járnak iskolába, a szülők nem tudnak dolgozni, Európa viszont sokat segíthetne helyben maradásukért és a majdani hazatérésük érdekében. Nem katonai segítséget várnak – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik