Belföld

Varga Mihály nem tud róla, hogy nem épül budapesti szuperkórház

A nemzetgazdasági tárca az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának a vendége volt, ahol reagált Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár szavaira, aki azt mondta, a korábbi tervekkel ellentétben nem épül fővárosi szuperkórház.

Varga erről csak a sajtóból értesült, alaposan meglepte a dolog, hisz ők külön soron számoltak az építéssel a 2017-es büdzsé tervezésekor. A kormány szerinte igyekezett rendezni a bérviszonyokat az ágazatban, folyamatosan dolgoznak a kórházi ellátás színvonalának javításán.

Úgy gondolja, bár az egészségügyre szánt 177 milliárd forint sok pénz, évi plusz 800 milliárd forint kellene a rendbetételhez. De ezt a ország most nem engedheti meg magának.

Tartózkodik

Az MNB-s alapítványok pénzszórásáról a tárcavezető azt mondta, európai példa alapján tartózkodnia kell a független jegybank minősítésétől. Szerinte a kuratóriumok döntése, hogy mire költik a jegybank rájuk bízott pénzét.

Varga miniszter is megerősítette, hogy a Klik a jelenlegi formájában nem fog tovább működni, helyette sok kis Klik lesz.

Balog miniszter sem érti

Nemcsak Varga miniszter, Balog tárcavezető sem érti Ónodi-Szűcs szavait, az Emmi vezetője kedden az Országgyűlésben azt mondta, a budapesti fejlesztésekről még nem született meg a döntés. Hamarosan eldöntik, hogy egy nagy új kórházat építenek-e, vagy három-négy súlyponti kórházat fejlesztenek, bővítik a kapacitást.

 

(Magyarul Balóval, hvg.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik