Belföld

Mikola államtitkár évek óta megfeledkezik egy liechtensteini cég bevallásáról

mikola istván (Array)
mikola istván (Array)

Pedig a gazdasági társaságnak ő is a tagja. Mégsem találni nyomát az elmúlt években leadott vagyonnyilatkozataiban.

Mikola István a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, az Index információi szerint pedig korábbi feleségével együtt az egyik európai offshore paradicsomban a családi pénzek kezelésére hozott létre egy alapítványt.

A Vaduzban alapított cég azonban nem szerepel a kormánytag bevallásaiban. A portál kérdésére Mikola elismerte a társaság létezését, de azt mondja, ahhoz neki nem volt köze, a cég egy

„kb. 1 évtizeddel ezelőtt létesített családi alapítvány, melybe évtizedekig Németországban élő, volt feleségem fizetett be pár ezer eurót Németországban élő gyermekei számára. Pénzmozgás azóta nem volt. A kassza üres”.

Megkeresték az államtitkár korábbi feleségét is, szerinte Mikola rosszul emlékezik, ő állítja, az alapítvány működésére nem neki, hanem férjének volt nagyobb hatása, és az ő pénzét is kezelték a liechtensteini számlán.

Cikkünk megjelenése után az alábbi levelet kaptuk a Kükümtől, változtatás nélkül közöljük Mikola István reagálását:

“Lichtensteini gazdasági társaságban, alapítványban nem helyeztem el pénzt. Volt feleségem által az alapítványba befizetett pár euró nem képezte és nem képezi vagyonbevallásom tárgyát. Vagyonbevallásomban ugyanakkor feltüntettem a volt feleségem leánya első lakáshoz jutásához igényelt hitellel kapcsolatos kezességvállalásom következményét. A végrehajtó minden ingó és ingatlan vagyonomat lefoglalta, beleértve a havi munkabéremet is. A sajtóban egyébként nem kívánok volt feleségemmel méltatlan vitát folytatni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik