Belföld

Kósa üzent Medgyessynek, meghallgatná Alstom-ügyben

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának napirendre kell vennie az Alstom-ügyet, meg kell hallgatni az ügy valamennyi érintettjét, volt BKV-vezetőket, Demszky Gábor volt főpolgármestert és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnököt is.

A kormánypárti politikus erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerda reggel. Kósa Lajos szerint az ügyben az MSZP bűnsegédlete is kézenfekvő. A fideszes politikus felidézte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnökként azonnal elindította a 4-es metró beruházásának ügyét. A metróberuházás körül rengeteg anomália volt, ezért ki kell vizsgálni, hogy pontosan hova, mennyi pénz ment el, és ki használta fel.

Kósa Lajos az M1 reggeli műsorában felidézte: korábban az Állami Számvevőszék is vizsgálta a metrószerződéseket, köztük az Alstommal kötötteket is. Az ÁSZ megállapította, hogy súlyos kár érte a magyar államot – fejtette ki a fideszes politikus, hozzátéve: egy brit vizsgálat is megállapította, hogy az Alstom kenőpénzt fizetett a BKV-nak. Az angol és a magyar ügyészség adatai szerint Medgyessy Péter volt kormányfő cége mintegy 180 millió forintot kapott, amely a legfrissebb hírek szerint részben feleségének bankszámlájára került.

“Magyar miniszterelnök még soha nem került ilyen korrupciós botrányba.”

Most a magyar ügyészségnek is fel kell vennie a kapcsolatot az angol társszervekkel, hiszen a korrupció felderítése közös érdek, emelte ki Kósa Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik