Belföld

Csúnyán elromlott az időjárás, idén sem volt tavasz

Szerdán a Balatontól északra borult időre számíthatunk sokfelé tartós esővel, miközben az ország más részein a többfelé felhős idő ellenére is számíthatunk pár órás napsütésre. Elsősorban délutántól valószínű egyre nagyobb területen eső, záporeső, sőt a Dél-Dunántúlon és az Alföldön zivatar is előfordulhat viharos széllökések kíséretében. Az egyre több helyen északnyugatira forduló szelet rövid ideig viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Észak-Dunántúlon 9 és 15, másutt 16 és 21 fok között valószínű, de a front áthaladását követően hirtelen több fokot eshet a hőmérséklet. Késő este is nagy lesz a hőmérséklet-különbség, általában 4, 11, a Tiszántúlon még 12, 14 fok valószínű.

Csütörtökön országszerte többórás napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, napközben legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a Dunántúl nyugati kétharmadán lesz a hidegebb, talajmenti fagy több helyen lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül valószínű.

Pénteken délen lesz több a felhő, északon több órára kisüthet a nap. Az ország déli harmadán eső, zápor is valószínű. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Adatok: met.hu

Az aktuális időjárásért pedig keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik