Belföld

Nyílnak a fővárosi strandok, megírom

Kezdődik a szezon, szombaton nyitnak az első fővárosi strandok: a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. Több strandot felújítanak, közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Csillaghegyi és a Paskál strand május 28-án, a Római és a Pünkösdfürdői június 4-én nyit. A szezont várhatóan szeptember 4-én, jó idő esetén szeptember 11-én zárják – írták.

Július közepén adják át a Paskál fejlesztését. Egy majdnem ezernégyszáz négyzetméteres új fürdőépületet alakítanak ki, amelyet pince és tetőterasz egészít ki. A fedett földszinti részen tanmedencét, babamedencét, gyógymedencét, vízi bárt és élménymedencét hoznak létre. Épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint felújítják a medencéket és az öltözőket. Úgy fogalmaztak, hogy “Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik”.

A Palatinust is fejlesztik – emelték ki. Az elsődleges cél a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Alagsori wellness- és fitneszrészleget terveznek, restaurálják az öltözőket, a vizesblokkokat, és akadálymentesítik az épület egészét. A homlokzatot az eredeti tervek szerint renoválják, betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, hogy rossz idő esetén is tudjanak programokat szervezni a gyerekeknek, a termálmedencét pedig le akarják fedni. A megújult fürdőt várhatóan 2017 második negyedévében adják át.

A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitvatartását.

A Dagályban az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és a tanmedence, de a látogatók kivetítőn követhetik a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát, akár a medencében ülve is. Ugyanerre a Széchenyi fürdő vendégeinek is lehetőségük lesz.

Nyáron sok családi, sport- és gyerekprogramot szerveznek a strandokon. Július 29-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megtartják a Strandok éjszakáját, amelyhez a BGYH a megújuló Paskál programjaival csatlakozik.

Kiemelt kép: Fortepan

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik