Belföld

Húsevő baktérium miatt nem lehet gyereke a nőnek

A magyar nőnek már a szülése se volt egyszerű, de később cisztát találtak a petefészkében, amire rájött egy felülfertőzés is. Kórházi eset Magyarországon, vol. 539.

Kórházi fertőzés törte össze a 30 éves Diana reményeit, a Blikk cikke szerint a nő szervezetét még 2009-ben támadta meg a húsevő baktérium (MRSA). A nőnek emiatt többé nem lehet gyereke sem.

A mai napig rosszul érzem magam, ha azokra a nőkre gondolok, akiknek rendben lezajlott a szülése.

Így fogalmazott a nő, akinek ugyan világra jött két kislánya, de mivel korán, hét hónapra születtek, sokáig élet-halál közt lebegtek. A nőt az ikerlányok miatt muszlim férje is elhagyta, mert nem fiút szült neki.

A nővel tovább folytatódtak a szörnyűségek, 2014-ben petefészekcisztát találtak nála, majd az operáció közben a kismedencénél bélösszenövéseket is leltek. A műtét közben sérültek a belek, ezért azok egy részét is el kellett távolítani a petefészke mellett. A nő bíróságra ment:

Peren kívüli egyezséget próbáltunk kötni a kórházzal. Az orvosok nem kellő gondossággal jártak el, a problémát már korábban észlelniük kellett volna. Ötmillió forint kártérítést kértünk, de elutasítottak.

Ábrahám László, Diána jogásza azt mondta, 11 hónappal később reagált a kórház, hogy ők megfelelően végezték el a műtétet, de a jogász szerint megszegték az elvárható gondosság elvét. A nő jelenlegi párjának már nem szülhet, ezért béranya bevonásán gondolkodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik