Belföld
torgyán (Array)

Torgyán nem hunyja le a szemét, amíg fel nem támasztják a kisgazdapártot

24.hu
24.hu

2016. 04. 24. 21:07

Szerinte csak ez az erő tudná megadni a hiányzó tömeget a Fidesz újbóli győzelméhez.

Mocsoknak tartja a mai politikát, és novemberben már 84 éves lesz, ezért nem akar visszatérni Torgyán József – mondta a Magyar Nemzetnek. Ugyanakkor elhatározta, hogy közreműködik a kisgazdapárt feltámasztásában, és addig nem hunyja le a szemét, amíg ezt el nem éri.

Részt venni már nem szeretnék a párt működésében és a politikában, mert engem csak egyszer lehet hátba szúrni

– jelentette ki, hozzátéve, hogy olyan nagy bajok vannak az országban, amelyet már csak fiatal emberek képesek helyrehozni. Úgy véli: ha a Fidesz bölcsen előre tekintene, látná, hogy annyira szembekerült a társadalom minden rétegével, hogy ha elfogadható ellenfele lesz, szövetséges nélkül kevés ereje lesz a győzelemhez. Ezt a hiányzó tömeget csak a kisgazdapárt tudja megadni, és ha ezt nem értik meg, akkor önmaguk sírásói lesznek – mondta.

Visszatekintve Torgyán úgy látja, kamikaze politikus volt, amikor Orbán Viktor mellé állt, akik korábban kifejezetten egyházellenesek voltak, de 1998-ra már kezdtek jobbra átlendülni. A megegyezést rendkívül megkönnyítette, hogy jól ismerte Orbán feleségének, Lévai Anikónak a szüleit, akik „óriási kisgazdák” voltak. Történelmi küldetésnek látja a koalícióra lépést, amelyről tudta, hogy „pünkösdi királyság” lesz, és előbb-utóbb az ő kárára ér véget.

Torgyán szerint a baloldalnak be kell látnia, hogy ahogy Amerika, Németország, Franciaország vagy Izrael elképzelhetetlen nemzeti gondolatok nélkül, úgy Magyarország is. Ahogy a Fidesz át tudott lendülni balról jobbra, nemzet- és vallásellenesből nemzeti és vallási oldalra, ez az út más erők számára is járható. Az ország nemzetközi megítélése olyan rossz, hogy valami látványos akciónak kellene történnie, ezért javasolta, hogy ünnepélyes közjogi keretek között ajánlják fel az országot Szűz Máriának, a ceremóniára hívják meg a pápát és a bíborosokat is. Elképzelését megírta Orbán Viktornak, aki válaszlevelében megfontolásra érdemesnek tartotta az ötletet.

Az egykori mezőgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy úgy érzi, hibázott, amikor 2000-ben nem fogadta el a köztársasági elnökjelöltséget. Ő úgy érezte, meg tudná testesíteni a magyar nép egységét, de a média olyan személyiséget csinált belőle, hogy a társadalom egy része gyűlölettel nézett rá, ezért nem vállalta, pedig szerinte meglett volna a szükséges kétharmadnyi szavazat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.