Belföld

Két angol és egy indiai embercsempészt kaptak el a magyar rendőrök – Videó

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei április 23-án ellenőrizték egy Nissan vezetőjét, illetve utasait az M1-es autópályán. A. S. 26 éves és S. M. S. 31 éves angol állampolgárok 11 külföldi személyt – 4 szír és 7 afgán állampolgárt – akartak illegálisan Ausztriába szállítani – számolt be a police.hu

A rendőrök a két férfit elfogták és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították. A nyomozók a gépkocsi vezetőjét és az autóban mellette helyet foglaló társát gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, járművüket pedig lefoglalták. A rendőrök a 11 illegális bevándorlóval szemben tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt eljárást indítottak.

Pakisztániakat és szomáliaiakat szállított

A Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság Moson Rendőrőrs járőrei 2016. április 24-én a hajnali órákban igazoltatták egy BMV típusú személygépjármű vezetőjét és utasait az M15-ös számú főút 3. kilométerszelvényénél. Az ellenőrzéskor a sofőr S. M. 34 éves férfi egy olasz tartózkodási engedéllyel igazolta magát, egyéb úti okmánnyal nem rendelkezett.

A gépkocsiban utasként tartózkodó 5 fő harmadik országbeli személy – közülük 2 szomáliai és 3 pakisztáni állampolgár – személyazonosságát igazolni nem tudta és elmondták, hogy Szlovákiába szerettek volna eljutni. A rendőrök a sofőrt és az utasokat is a helyszínen elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságon előállították. Itt a nyomozók megállapították, hogy a kocsit vezető személy indiai állampolgár. Ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, míg az 5 illegális bevándorlóval szemben tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik