Belföld

A Jobbik nem tudta lelépni az MSZP-t

jobbik (Array)
jobbik (Array)

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 8 és 12 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatást a pártok támogatottságáról.

A Fidesz toronymagasan vezet

A Fidesz támogatóinak csökkenése megtorpant, az arány harmadik hónapja 23 százalék. Ezzel a párt továbbra is egyértelműen vezet, 1.8 millióan szavaznának rá, ám a korábbi hónapokban nem tudott visszaszerezni a korábban elvesztett szavazókból. A Fidesz szavazók aktivitása az elmúlt hónapban viszont érdemben csökkent.

Az MSZP meg tudta tartani a márciusban szerzett szavazóit, és támogatottsága továbbra is 12 százalék. A pártnak ezzel csaknem egymilló támogatója van, és továbbra is – hibahatáron belül -, de a Jobbik előtt található. Továbbra is az MSZP szavazói a legaktívabbak, ám aktivitásuk az elmúlt hónapban némileg csökkent.

Ketten egy százalék alatt

A Jobbik támogatóinak száma nem változott az elmúlt hónapban, így már negyedik hónapja 11 százalék. A pártnak így körülbelül 900 ezer támogatója van. A Jobbik szavazói továbbra is a legkevésbé aktívak, bár az elmúlt hónapban növekedett az aktivitásuk, ezzel a biztos szavazók körében kiegyenlítettebb lett a verseny az MSZP-vel.

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP egy százalékpontot csökkenve 3 százalékon áll, A DK megtartotta szavazóinak számát, és továbbra is 4 százalékos, az Együtt támogatóinak aránya sem változott: egy  százalékon van. A PM, és a MLP ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik