Belföld

Önök kérték – beszáll az oktatásba az állami tévé

tévé távkapcsoló
tévé távkapcsoló
Újabb, kortalan tematikus csatornát indít.

Ősztől oktatással, kultúrával, ismeretterjesztéssel bővül a kínálata, indul az M5 – írja a Magyar Idők. A lapnak Papp Dániel tartalomszolgáltatási igazgató azt mondta: meglévő csatornáik ezeket a területeket eddig nem tudták teljesen lefedni. Ugyanakkor az MTVA-nak erre is fókuszálnia kell, mert a nézők igénylik, hogy tartalmas műsorokkal szórakoztassák őket.

Napközben az oktatásé, az ismeretterjesztésé, este a kultúráé lesz a főszerep. Kortalanul. Papp Dániel szerint a közmédiának társadalmi feladata, hogy az oktatással is foglalkozzon, mert nagyon fontos, hogy a következő generációk milyen ismeretanyaggal rendelkeznek. Lesz nyelvlecke (angol, német, francia) érettségi felkészítő, és gondolnak a kisebbekre is.

Már most tárgyalnak szakemberekkel.

Az ország kiváló pedagógusokkal rendelkezik, mint például Tőkéczki László vagy Takaró Mihály tanár úr, akikkel együttműködnek.

Papp azt nem mondta meg, kik lesznek a csatorna új arcai, csak annyit árult el, hogy olyanokat keresnek, akik hiteles képviselői a kultúrának, az oktatásnak és az ismeretterjesztésnek. Az új csatornával újra változhat a csatornakiosztás is, hiszen a digitálistévé-szolgáltatásoknál az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik