Belföld

Környezetvédelmi laborban járt Áder János

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 22. 06:12

Áder János a New York Egyetem vízügyi kutatásokkal és tanácsadással foglalkozó környezetvédelmi laboratóriumának vendége volt csütörtökön.

A magyar köztársasági elnök a fenntartható fejlődéssel foglalkozó ENSZ-tanácskozáson elmondott beszéde és a horvát államfővel folytatott megbeszélései után látogatott el a harlemi laboratóriumba, ahol annak egyik igazgatója, Charles Vörösmarty, a költő Vörösmarty Mihály egyenes ági leszármazottja fogadta.

A New York-i Városi Egyetem Haladó Tudományok Kutatási Központjában tudományos határterületeken felvetődő kérdésekre keresnek választ, öt tudományterülettel foglalkoznak, ezek egyike a környezettudomány. Ez a világ egyik első tudományos műhelye, amely a vízzel kapcsolatos szinte minden adatot egyszerre képes feldolgozni, és integrált következtetéseket levonni belőlük. A munkát Charles Vörösmarty kezdeményezte és vezeti.

A mérnöki tanszék vezetője és hidrológuskutató Vörösmarty professzor ábrákkal, térképekkel és fotókkal illusztrált előadást tartott a köztársasági elnöknek és kíséretének az intézetben folyó kutatásokról: a világ vízkészletének vizsgálatáról, a globális vízrendszerek megfigyeléséről és elemzésének módszereiről, a globális vízbiztonság megteremtésének eszközeiről. Az előadás után eszmecsere alakult ki a köztársasági elnök és a hidrológus szakember között. Áder János kérdezett és a maga tapasztalatait is elmondta.

A kutatóközpontban tett látogatás után a köztársasági elnök visszatért az ENSZ-palotába, és először kétoldalú megbeszélést folytatott Ameenah Gurib-Fakim asszonnyal, a másfélmillió lelket számláló szigetország, Mauritius köztársasági elnökével, majd részt vett a Vízügyi Elnöki Testület első ülésén, és külön megbeszélést tartott a testület tanácsadójával, Han Szün Szuval, aki korábban Dél-Korea kormányfője volt.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.