Belföld

Fejenként 15 millió forintért szabadulhat a Buda-Cash-botrány két vádlottja

Pénteken döntött a Fővárosi Törvényszék a tavaly februárban kipattant Buda-Cash brókerbotrány két vádlottjának, az első rendű Varga Péter volt vezérigazgató-helyettesnek és a harmadrendű Tölgyesi Péter, egykori vezérigazgatónak a házi őrizetbe engedéséről 15-15 millió forintos óvadék ellenében, írja a Hvg.hu. 

A több mint 100 milliárd forinttal elszámolni nem tudó brókercég két, bűnszervezetben, folytatólagosan, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással és csalással vádolt ex-igazgatója eddig előzetes letartóztatásban ült.

A vádlottak csak hétfőn hagyhatják el a börtönt, mert a pénzt letétbe kell helyezni, és erre a péntek déli döntés után már nem maradt elegendő idő. Kiengedési kérelmükről Gimesi Ágnes, a Kulcsár-ügy, azaz a 20 milliárdos sikkasztással vádolt egykori K&H-s sztárbróker büntetőperének bírája ítélt.

A lap azt írja, a bírónő szerint a két vádlottnak akár többet is kellett volna fizetnie. Figyelembe vette azonban azt, amivel az ügyvédek, Bánáti János és Pál Helga érveltek, hogy a másik két, korábban előzetesben tartott vádlott, Pintér Zoltán, a Buda-Cash alapítója és Gyarmati János vezérigazgató-helyettes óvadék nélkül kerülhetett házi őrizetbe, márpedig ez a helyzet – a védők szerint – sértette a törvény előtti egyenlőség jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik