Belföld

A fideszes képviselő felesége szerint meghurcolták őket a mosógép miatt

Egy Wass Albert-idézettel jelentették be, hogy visszafizetik az állami támogatást.

Vécsey László felesége a fideszes képviselő Facebook-oldalán reagált arra, hogy csütörtökön nagy vihart kavart a hír, miszerint 45 ezer forint állami támogatást vettek fel mosógépcserére, az Otthon Melege program keretében.

Vécsey-Hlinka Csilla úgy véli: neki is jogában áll igénybe venni a támogatást, mert a társadalomnak ugyanolyan tagja, mint bárki ebben az országban, de a pénzt nyugdíjas édesanyja részére igényelte, akinek nincs internet-hozzáférése.

Mielőtt „jóakaróink” bármivel megvádolnának, megkérdezem: Önök/Ti nem tettétek volna meg ugyanezt a szívességet?

– tette fel a kérdést. Hozzátette: „a jogszerűen elnyert 45.000 Ft támogatás befizetését a mai napon elindítottuk”. Szerinte a támogatástól senki nem esett el miatta, mert mindenki nyert, aki pályázott és a feltételeknek megfelelt.

Méltatta férjét, mondván: polgármestersége idején „megérdemelt jutalmát a szadai pedagógusok között szétosztotta, költségtérítését alapítványnak utalta, amiből a rászorulókat támogatták, büszke vagyok rá, hogy képviselőként a választókerületéből parlamenti látogatásra érkező iskolás és nyugdíjas csoportok belépő díját saját pénzéből fizeti”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik