Belföld

Városba bejáró vaddisznókondát lőnek ki Debrecenben

vaddisznó (vaddisznó)
vaddisznó (vaddisznó)

Egy vaddisznókonda kilövésére adtak ki engedélyt Debrecenben – tájékoztatta a város jegyzője csütörtökön az MTI-t. Szekeres Antal közölte: lakossági jelzés alapján kezdeményezte a városi rendőrkapitányságnál a kilövési engedély megadását a belterületen kárt okozó vaddisznók elejtésére, amit közegészségügyi, illetve közbiztonsági okok indokolnak. A kilövésre május 31-ig kerülhet sor a debreceni Nagyerdő környékén.

A jegyző szerint az elmúlt 10 évben nem volt példa hasonlóra a megyeszékhelyen. Most viszont egy vaddisznókonda bejár az elhanyagolt kertekbe, a gyümölcsfákat eszegetik, jelentős félelmet keltve a környéken lakókban.

Szekeres Antal elmondta, hogy a lakott területen kívül a vadásztársaságok feladata a vaddisznók visszaszorítása, míg lakott területen a rendőrség adhat ki engedélyt a kilövésre. A kilövést a biztonsági intézkedések betartása mellett, az emberi élet és anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a környezet és természet kíméletével kell végrehajtani – tette hozzá Az elejtést a megyei fővadász irányítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik