Belföld

Öt évre kér közterület-használatot a Sziget

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 21. 18:55

Öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötne a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása érdekében a 2016 és 2020 közötti időszakra – az erről szóló javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

A Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés szerint ha megszületik a megállapodás, akkor

évente a megjelölt közterületek meghatározott időszakos használatáért a Sziget Kft.-nek 80 millió forint plusz áfát kell majd fizetnie.

A Sziget Kft. által benyújtott kérelem alapján az előző évekhez hasonlóan a Sziget Fesztivált évente augusztus közepén egy hét időtartamban, a Gyerek Sziget rendezvénysorozatot pedig június négy hétvégéjén rendeznék meg.Kitértek arra, hogy a rendezvények helyszíne az előző évihez képest annyiban módosul, hogy a Sziget Fesztivál esetében a fesztiválra érkező vendégek beléptetése, ellenőrzése célját szolgáló beléptető pontokat a fokozott biztonság érdekében nagyobb területen alakítanák ki.

Anyagi érdekek

Mint írták, a Sziget Kft. a használt területen kötelezően elvégzendő helyreállításon felül a rendezvényei egyre magasabb színvonalon történő megrendezhetősége érdekében a többéves időtartamra szóló megállapodás megkötésének ellentételezésére ajánlatot tett az Óbudai-sziget infrastrukturális fejlesztésére is, melyet a 2016-2020 közötti időszakban a fővárosi önkormányzattal együttműködve saját költségén kíván megvalósítani.

Az önkormányzat a Sziget Fesztivál lebonyolításában történő közreműködéssel szoros együttműködésre törekszik egy nemzetközi jelentőségű rendezvény sikeres megszervezése érdekében, de emellett képviseli a főváros anyagi érdekeit is, melynek eredményeként 2016-2020. évekre vonatkozóan is olyan megállapodás jöhet létre, mely a rendezvények sikeres megrendezését teszi lehetővé, ugyanakkor előnyös feltételeket biztosít a fővárosi önkormányzat számára

– áll az előterjesztésben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.