Belföld

Hatalmas erkélyt építenek Orbánnak a Várban

Azt mondták, az eredeti terveknek megfelelően újítanak fel mindent, de valójában soha nem volt erkély ott, ahol most lesz.

Eddig még nem volt erkély a Várban a Karmelita-kolostoron, de most, hogy oda költöztetik Orbán Viktor irodáját, lesz – írja a 444. Nem is kicsi: hét, Dunára néző ablakot bontottak ki az első emeleten, ahol a miniszterelnöki dolgozószoba lesz.

Korábban L. Simon László államtitkár, a Vár átalakításának felelőse azt nyilatkozta: luxus, hogy a Vár legszebb panorámával rendelkező épületében a Várgondnokság Kft. technikai személyzete üljön. A projektben eddig azt hangoztatták, hogy mindent a Hauszmann Alajos idején fennálló állapotnak megfelelően alakítanának át, és Orbán is amellett állt ki, hogy a történelmi épületek maradjanak úgy, ahogy régen voltak. Ehhez képest az erkély mindenképp újdonság.

A Karmelita-kolostor egyébként része a világörökséggé nyilvánított Duna-partnak, nagy valószínűséggel az erkélyről is egyeztetni kellene az Unescóval, azt azonban nem tudni, hogy ez megtörtént-e.

A Miniszterelnökség új helyének kialakítása becslések szerint húszmilliárd forintra is rúghat, a teljes Vár-átalakítás költsége pedig legalább kétszázmilliárdba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik