Belföld

Vona kiszórhatja a Jobbik elnökségéből a radikálisokat

Sokan hitetlenkedve fogadták, hogy a pártelnök élne a vétóval az alelnökök személyét illetően, de egy megyei elnök szerint erre megvan a lehetősége.

Vona Gábor kiszórná a radikálisokat a Jobbik elnökségéből – értesült az ATV.hu. A portál úgy tudja, az elnök megtiltotta négy alelnök-aspiránsnak is, hogy induljanak a párt esedékes tisztújításán. Ezt sokan hitetlenkedve fogadták, de az egyik megyei szervezet elnöke megerősítette: az alapszabály lehetővé teszi az elnöki vétót.

Szlávik Viktor, a Jobbik volt bátonyterenyei képviselőjelöltje a Facebookon írta, hogy Vona „megparancsolta élve a vétó jogával” Novák Elődnek, Apáti Istvánnak, Szávay Istvánnak és Hegedűs Lórántnénak, hogy ne induljanak alelnöknek. A bejegyzést azóta több tucat párttársa megosztotta.

Az ATV.hu úgy tudja, a Jobbik szerdán kora délután tart elnökségi ülést, ahol az elsőszámú napirendi pont a nyári tisztújítás lesz. Ha igaz a hír, hogy Vona távol tartaná a radikális szárnyhoz sorolt politikusokat, az a néppártosodás felé tett lépést jelenti. A párt országos vezetőségéből senki nem akart nyilatkozni, egy, az ügyekre rálátó forrás szerint azonban fontos kérdések dőlhetnek el az elnökségi ülésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik