Belföld

Tarlós beengedte irodájába a bringásokat

Csomó mindenben egyetértett a Magyar Kerékpárosklub a főpolgármesterrel, de a biciklizhető buszsávokban még nem temették be a lövészárkokat.

A magyarországi közbeszéd már jó ideje a meddő vitákról szól, ez megy az egészségügy és a közoktatás szférájában is, és Tarlós István kijelentései miatt a fővárosi közlekedésben is. Nagy vitát kavart egy tervezet, miszerint megnyirbálnák a budapesti bringás közlekedés előjogait, visszanyesnék a biciklisek által használható buszsávokat és kétirányúvá tett egyirányú utcákat.

Az üzengetés korszakát végre felváltotta a párbeszédé, a Magyar Kerékpárosklub két vezetője, Kürti Gábor és Halász Áron bebocsátást nyertek a főpolgármester dolgozójába. A Facebookon azt írták a megbeszélés után, egyes kérdésekben közeledtek az álláspontok másban kevésbé.

A fontos, hogy a Kerékpárosklub már ott lesz a kerékpáros munkacsoport következő ülésén, és érvelni fognak a biciklizés fejlesztése mellett. Azt írják:

Átbeszéltük a buszsávok használatát is, de ebben nem jutottunk közös nevezőre, az oktatás szükségességével kapcsolatban viszont közeledtek az álláspontok.

Szűk területen amúgy Tarlós elképzelhetőnek tartja a belváros autómentesítését és akár új egyirányú utcákat is kétirányúvá tennének a bicikliseknek (míg párnál visszaállítanák az egyirányú forgalmi rendet). Végül azt írják, várnak mindenkit a szombati nagy bringás felvonulásra, az I Bike Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik