Belföld

Rekordnyeresége volt Tiborcz volt cégének

Kozvilagitas-Esztergom(960x640).jpg (Array)
Kozvilagitas-Esztergom(960x640).jpg (Array)
Az Elios már száz százalékban egy győri vállalkozó tulajdonában van. Az árbevétel döntő része állami megrendelésből származik.

Rekordnyereséget termelt tavaly az Elios Zrt., amelynek 2015 áprilisáig Tiborcz István, a miniszterelnök veje volt egyik tulajdonosa. A cég ellen a magyar rendőrség, az EU csalás elleni hivatala és az Európai Bizottság is eljárást folytat, az uniós forrásból finanszírozott közvilágítási beruházások ügyében.

A Direkt36 azt írja: a március 21-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy a cég nyereségéből 972 millió forintot osztalékként kifizetnek a tulajdonosnak.

Tiborcz a WBH Befektetési Kft-nek adta el érdekeltségét, amelynek tulajdonosa Paár Attila győri vállalkozó. Az ő építési vállalkozásai az elmúlt években több nagy állami beruházáson is dolgoztak, részt vettek a Várkert Bazár és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felújításában is. Idén január 14-én az Elios másik korábbi tulajdonosa, Erdei Bálint is eladta részesedését a WBH-nak, amely így már száz százalékos tulajdonos.

Az Elios tavaly 21 közbeszerzést nyert el összesen nettó 5,4 milliárd forint értékben. A teljes árbevétele közel 7,7 milliárd forint volt, így a cég bevételének döntő része állami megrendelésből származott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik