Belföld

CÖF: Pukli és társaik semmibe veszik a törvényeket

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 18. 12:51

Ezek a közlemények annyira tökéletesek, hogy ezt is változtatás nélkül közöljük:

A szülők jelzései alapján a CÖF-CÖKA tudomására jutott, hogy tanintézmények, illetve óvodák vezetői levélben keresik meg a szülőket, hogy a szerdai sztrájk idejére hányan kérnek elégséges szolgáltatást, ezen belül megjelölve az étkeztetést, illetve a gyermekek felügyeletét.

Tekintettel arra, hogy a sztrájkbizottság megegyezett a kormánnyal az elégséges szolgáltatások tekintetében, tűrhetetlen, hogy magánlevelezést folytatva a törvényes képviselőkkel egyes intézmények vezetői válaszút elé állítva a szülőket próbálnak kibújni törvényes kötelezettségeik alól. A levelek közvetítésére felhasználják a gyerekeket és ellenőrző füzeteiket.

Egyes szakszervezeti főtárgyalók korábban sem rejtették véka alá, hogy munkabeszüntetés idején nem szívesen vállalják fel a kiskorú gyermekek felügyeletét, ezzel mintegy buzdítva a velük cinkos egyetértésben lévő intézményvezetőket és más kollégáikat.

Az étkeztetés kapcsán pedig külön aggályos, hogy a szerdai napon el nem fogyasztott étel valószínűleg megy a moslékba. Kérdés azonban, hogy kik viselik ennek a felelősségét, és ki téríti meg a fenntartónak és a szülőknek okozott, plusz költségekből fakadó többletkiadásokat?

Ismeretes, hogy egyes uniós országokban van sztrájktörvény, máshol nincs, de sehol sem elfogadott a sztrájkjoggal való visszaélés, sőt egyes közszolgálati vállalatok a sztrájk által okozott károk után még kártérítést is kötelesek fizetni.

A szakszervezeteknek pontosan tudniuk kell, hogy a sztrájkjoggal nem lehet visszaélni, az politikai jogok érvényesítésére nem alkalmazható és hogy kizárólag az Alaptörvénybe nem ütköző célra lehet szervezkedni a munkavállalóknak e körben.

Mostanra kijelenthető, hogy Mendrey, Gallóné, Pukli és társaik semmibe veszik a törvényeket, és semmibe veszik a szülők és gyermekek jogait. Méltatlan helyzetbe hozzák a tanárokat és diákokat egyaránt.

A kormány engedékenységével visszaélők munkajogi felelősségre vonása most már nem elkerülhető. Erkölcsi szempontból nem tartható fenn a sztrájkolni nem akaró tanárokra erőltetett betyárbecsület.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.