Belföld

Elindult az Élet menete

Hegedűs D. Géza köszöntötte a résztvevőket.

A Dohány utcai zsinagógától, a sófár hangjára elindult az Élet menete vasárnap délután. A résztvevők a Károly körúton, Deák téren és a Széchenyi téren át a Szent István-bazilika előtti térre tartanak.

A zsinagóga előtt Bandi László, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi tagja és Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színész köszöntötte a tömeget.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Bandi László elmondta: a 14. alkalommal megszervezett Élet menete megmutatja, hogy egyedül a szabadság, a „felnőtt emberek saját akaratán nyugvó belátás” teremtheti meg azt a megnyugvást, békességet, amelyre Magyarországon a zsidó és keresztény emberek egyaránt vágynak.

Hegedűs D. Géza arra hívta fel a figyelmet, hogy ahol kevés a tudás, az ismeret, ott nagy a sodródás és a szellemi kiszolgáltatottság veszélye, ez pedig bizonytalanságot, szorongást szül, ami agresszívvá, intoleránssá tesz mások nézeteivel, származásával, vallásával, bőrszínével szemben.

Mások mellett Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is megjelent a rendezvényen, amelyről később bővebben beszámolunk. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik