Belföld

Sándor Máriáért tüntettek a Kossuth téren

Aprócskára sikeredett az egészségügyért és a fekete ruhás nővérért megtartott Kossuth téri tüntetés.

Percekig tartó tapssal fogadták kb. százan a Kossuth Lajos téren Sándor Máriát, az egészségügyi tiltakozások egyik vezéralakját pénteken – jelentette a 24.hu tudósítója. A tüntetők zöme a hagyományokhoz hűen fekete ruhába öltözött.

Fotó: Kaufmann Balázs/ 24.hu
Fotó: Kaufmann Balázs/ 24.hu

Beszédet mondott az LMP-s Sallai R. Benedek, aki egy szívhezszóló beszédben beszélt arról, hogy a mait egy csendes tüntetésnek tervezték, és azért jöttek, hátha meg tudják győzni Sándor Máriát, hogy folytassa a küzdelmet (pár hete közölte, hogy feladja a szélmalomharcot).

Fotó: Kaufmann Balázs/ 24.hu
Fotó: Kaufmann Balázs/ 24.hu

Sándor a beszéde alapján persze nem olyannak tűnt, mint aki máris feladta. Elmondta, járják az országot, hogy megszólítsák a civil társadalmat, majd hozzátette, köszönti az összes párt hívét (fel is sorolta a főbbeket), mert az oktatás és az egészségügy nem pártpolitikai kérdés.

Pénteken több iskolában is sztrájkoltak tanárok, de a tiltakozás nem sikerült túl erősre, sok tanár nem mert részt venni ebben. Ehhez igazítva a kórházi dolgozók is igyekeztek fekete ruhás napot tartani. Folytatás jövő szerdán, ekkor nagyobb, országos tüntetéshullám jöhet.

Olvasói sztorik