Belföld

Az MSZP sokadszorra is belefut a bökőbe

A Fidesz frakciója szerint már az adatvédelmi biztos is jelezte, nem tisztességes, hogy a boltzár ürügyén aláírásokat gyűjtenek a szocialisták.

A Fidesz-frakció arra kéri az adatvédelmi hatóságot, hogy mielőbb vizsgálja ki az MSZP vasárnapi boltzárral összefüggő aláírásgyűjtését – közölte Halász János, a frakció szóvivője péntek délután.

Pénteken Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője azt mondta: meg kell védeni a vasárnapi nyitvatartást, a szocialisták tisztességes és jogos népszavazási kezdeményezésekhez gyűjtenek aláírásokat. Arra, hogy folytatják-e az aláírásgyűjtést, miután az államfő aláírta a boltzárat eltörlő jogszabályt, közölte, számos vezető kormánypárti politikus egyértelművé tette, nem kívánnak lemondani a célról, hogy a hét utolsó napján az üzletek zárva tartsanak, ezért meg kell védeni a vásárlás szabadságát.

A Fidesz erre azt írta, a boltzár eltörlésére már semmilyen aláírásra nincs szükség, hiszen azt a parlament eltörölte. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is felhívta a figyelmet, hogy az MSZP aláírásgyűjtése “nem legitim, ezért nem tisztességes” – jegyezte meg a Fidesz, miszerint az MSZP “megtéveszti az embereket és törvénytelen politikai adatgyűjtést folytat”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik