Belföld
Image: 73670421, Az Összezárva Friderikusszal címû mûsor a TV2 csatornán. Az adás idõpontja: 2015.10.25. Fotó: TV2, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Kiss László-ügy: kivágta a biztosítékot Friderikusz műsora

24.hu
24.hu

2016. 04. 13. 18:32

A műsorvezető lincselésről és sajtóhiénákról beszélt. Az ATV-nél is megdöbbentek az elhangzottakon.

Furcsa beszélgetés zajlott le kedden este az ATV-n, Friderikusz Sándor műsorában. A műsorvezető, aki Gerő András történésszel boncolgatta Kiss László ügyét, keményen állást foglalt, már a beszélgetés felvezetésében azt kérte, kapcsolják ki a tévét azok, „akik újságíróként, publicistaként, szakemberként vagy kommentelőként beszálltak a magyar úszóválogatott volt szövetségi kapitányának meglincselésébe”.

Friderikusz úgy vélte: szinte biztos, hogy nem az igazság megismerésének szándéka vezette az ügyet feltáró újságírót, míg Gerő azzal próbált érvelni, hogy ezt nem lehet tudni biztosan. A történész azt is próbálta jelezni, hogy a nemi erőszaknak nemcsak büntetőjogi, hanem erkölcsi vonzata is van, a műsorvezető viszont kötötte az ebet a karóhoz: szerinte Kisst „erkölcsileg kivégezték”, merényletet, sajtóhiénákat és bosszúszomjas magyar népi lelkületet emlegetett.

Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója a HVG.hu megkeresésére elmondta: a Friderikusz műsorában elhangzottak nem tükrözik a csatorna álláspontját, a szerkesztőségben teljesen más megítélése van az ügynek. A műsorvezető ugyanakkor szerződése értelmében nagy szabadságot kap, a témaegyeztetésen kívül más nem köti.

„Az elmúlt három évben konfliktusmentes volt az együttműködés Friderikusszal, több adására is nagyon büszke a csatorna, de ezzel a megközelítéssel most nem tudnak azonosulni” – jelentette ki Németh, hozzátéve, hogy az ATV „nem kíván súlyos bűneseteket bagatellizálni”, a beszélgetés pedig házon belül is többeknél kivágta a biztosítékot.

A HVG.hu értesülése szerint májusban jár le Friderikusz szerződése az ATV-vel, a folytatásról még nem döntöttek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.