Belföld

Kósa: rövid időn belül tisztázható a vasárnapi bérpótlék szabályozása

Rövid időn belül tisztázhatók a vasárnapi munkavégzés feltételei és az érte járó juttatások, mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást.

A politikus kiemelte: ha az Országgyűlés nem ezt a megoldást választja, akkor egy érvényes és eredményes népszavazás esetén három évig nem lett volna rendezhető a kereskedelmi dolgozók bérpótlékának ügye. A parlament mostani döntésével azonban lehetőség nyílik rövid időn belül tisztázni az érintettekkel a vasárnapi munkavégzés feltételeit és a juttatásokat.

A vasárnapi munkavégzés tilalmát visszavonó törvényjavaslatra a Fidesz-frakció kötelező szavazást rendelt el. Azoknak a fideszeseknek, akik nem jelentették be előre a távolmaradásukat a voksolástól, 100 ezer forinttal kell támogatniuk egy jótékonysági szervezetet – közölte, hozzátéve: a nemmel szavazó fideszes Szatmáry Kristófnak engedélyezték, hogy így voksoljon.

Kósa Lajos kérdésre azt is egyértelművé tette, hogy ebben a ciklusban biztosan nem merül fel olyan szabályozási kérdés, mint amilyet most visszavont a Ház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik