Belföld

Ukrán sószállító cég happolja el a ferencvárosi ingatlanokat

Egy ukrán tulajdonosokkal rendelkező cég, a Tranzit Hungária Kft. vásárolta meg Ferencváros önkormányzatától az Erkel utca 18. szám alatti ingatlant, amelyről egy meghiúsult telekcsere miatt került le a műemléki védettség. A cég fő tevékenysége ipari és az étkezési só behozatala Magyarországra – derül ki a 444.hu cikkéből.

Az ingatlan eladásáról nagy vita bontakozott ki tavaly májusban a kerületi közgyűlésben: Bácskai János polgármester 312 millió forintban szerette volna minimalizálni az eladási árat, ezt az ellenzéki képviselők kevesellték. Az előterjesztés során több értékbecslés született a telekre vonatkozóan, amik közül a legmagasabb 385 millió forintos volt, a Tranzit Hungária végül 365 millió forintért vásárolta meg az ingatlant.

Nem kell pénz, mégis eladnak

A cikk szerint Ferencvárosban nincsen értékesítési kényszer, a kerület azért szabadult meg az ingatlantól, hogy “hozzájáruljon az épített környezet minőségének javításához”, ennek ellenére nem határozotak meg feltételeket az épület és a telek későbbi sorsát illetően.

A cég idén januárban 451 millió forintért vásárolt meg egy IX. kerületi ingatlant, amely egy 649m² Ráday utcai és egy 727 m²-es Lónyay utcai beépítetlen területből áll. A cikk szerint a Tranzit Hungária 2012-ben veszteséges volt, a legutolsó elérhető adat alapján 2014-ben 129 milliós nettó árbevétel mellett összesen 8 millió profitot termelt, székhelyeként pedig egy olyan csomádi családi ház van megadva, ahová 32 különböző profilú gazdasági társaság van bejelentve. Többségük adószám felfüggesztés, vagy adószám törlés hatálya alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik