Belföld

Nincs egyezség a kormány és a pedagógusok között

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 11. 18:22

Az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól tárgyaltak.

Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár újságírók előtt azt mondta: az álláspontok annyiban közeledtek, hogy a még elégséges szolgáltatások körébe a személy- és vagyonvédelem, a gyermekek felügyelete, étkeztetése tartozhat.   Kitért a kormány felvetésére is, miszerint egy esetleges sztrájk alatt minden intézményben szükség van a még elégséges szolgáltatások biztosítására.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta: azt javasolják, egy adott intézményben a sztrájkban résztvevők felmérése és a tanulók számának meghatározása után szülessen döntés, hogy biztosítják-e a tanulók számára az elégséges szolgáltatást. Azt szeretnék, ha ezt helyben a polgármester, illetve a tankerületi központ vezetője a sztrájk szervezőjével egyeztetné. Nagyon fontos kérdés, hogy ez ne jelentsen az átlagosnál nagyobb megterhelést a tanulóknak, illetve a szülőknek.

A pedagógusok sztrájkbizottsága javaslatára a kormány kedden délelőtt 10 óráig válaszol – jelezte Sipos Imre. Galló Istvánné szólt még arról is, hogy a sztrájkbizottság négypontos követelését illetően nincs előrelépés, nem vált okafogyottá az április 20-ra hirdetett sztrájk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.