Belföld

Lemondott Orbán Károly, választást kell tartani

Két faluban polgármestert, egyben roma kisebbségi önkormányzatot választanak ezen az izgalmas hétvégi napon.

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Aranyosapátiban és Pölöskefőn polgármestert, Fehérgyarmaton roma települési képviselőket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban azért kell időközi választást tartani, mert a település korábbi vezetője, a független Sándorné Kozma Erika lemondott. A 2100 lakosú községben öten indulnak a tisztségért: négyen függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 1400 szavazó szerepel.

A Zala megyei, 358 lakosú Pölöskefőn is azért tartanak időközi választást, mert a korábbi településvezető, a független Orbán Károly – december 31-i hatállyal – lemondott posztjáról. A választáson három jelölt függetlenként, egy pedig a Demokratikus Koalíció színeiben indul.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Egy további időközi nemzetiségi választást is tartottak volna ma, a Pest megyei Szentlőrinckátán ugyanis a roma települési önkormányzat feloszlatta magát. A választás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik