Belföld

Vége a nyárnak, jön a tavasz

Egyre több lesz az eső, csökken a hőmérséklet, a kettős fronthatás görcsöket okoz.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon és északon több helyen, az Alföldön elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon az északi, a Dunától keletre a délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek – írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26, a Nyugat-Dunántúlon 14 és 20 fok között alakul, késő estére 11 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton már országszerte várható eső, zápor, főként keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, másutt időnként megélénkül a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 10 fok körül várható. Keletebbre egyre melegebb lesz, a Tiszántúlon 19, 20 fok is lehet.

Vasárnap vékonyodik a felhőzet, reggel, délelőtt még többfelé, később egyre kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. Az északkeleti országrész kivételével sokfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Eleinte meleg-, majd nyugaton már hidegfronti hatás érvényesül, a frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, levertség, esetenként fáradékonyság, szédülés jelentkezhet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A megszokottnál hosszabb lehet a reakcióidő, a nyugati tájakon élők a reumatikus, ízületi fájdalmak erősödésével számolhatnak, emellett a görcsös panaszok is gyakoribbá válhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik