Belföld
Orbán Viktor Debrecenbe látogatott

Ötvenezret kapott a férfi, akit Kósa Lajos bolondnak nevezett

24.hu
24.hu

2016. 04. 08. 10:40

A debreceni polgármester a miniszterelnök és a sajtó jelenlétében sértegette Újvárossy Csabát, aki kérdést akart feltenni Orbán Viktornak.

Mindössze ötvenezer forintot kell kifizetnie Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezetőnek azért, mert egy debreceni férfit nyilvánosan sértegetett, amikor Orbán Viktor a kampányban a városba látogatott.

Újvárossy Csaba kérdezni szeretett volna a miniszterelnöktől, aki az akkori polgármesterrel sétált, de a testőrök félretolták. Kósa pedig a sajtó jelenlétében azt mondta Orbánnak: „helyi bolond, akit valójában kezelni kellene, tizenöt éve járja az elsőt az egyetemen”.

Újvárossy jó hírnév és becsület megsértéséért beperelte Kósát, ötmillió forint sérelemdíjat követelve. A Debreceni Törvényszék tavaly februárban 500 ezer forintot ítélt meg számára, de neki kellett állnia Kósa kétszázezres perköltségét. A politikus fellebbezett a Debreceni Ítélőtáblához, amely elfogultságot jelentett be. A Kúria a Szegedi Ítélőtáblát jelölte ki az ügy folytatására, amely hatályon kívül helyezte a félmilliós büntetésről szóló ítéletet, és a Debreceni Járásbíróságot jelölte ki új eljárásra.

A bíróságok még ezek után is pingpongoztak az üggyel: a járásbíróság nem akart eljárni személyiségi jogi ügyben, és a Debreceni Ítélőtáblához passzolta az ügyet. Az ítélőtábla ismét a Kúriához fordult, amely visszaküldte új eljárásra az ügyet a járásbíróságra. Végül ott januárban 200 ezres sérelemdíj megfizetésére ítélték Kósát, de a politikus 150 ezres perköltségét megint Újvárossynak kellett állnia, így csupán ötvenezer forintot kapott. (Bors)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.