Belföld

Feljelentést tesz Habony kölcsönei miatt az Együtt

A párt szerint a miniszterelnöki tanácsadónak nincs olyan törvényes jövedelme, amelyből visszafizetheti állítólagos tartozásait.

Költségvetési csalás alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az Együtt, mert a párt szerint nincs Habony Árpádnak olyan törvényes jövedelme, amelyből visszafizethette volna korábbi kölcsöneit, amelyekről a sajtó számolt be.

Szigetvári Viktor pártelnök azt mondta: Habony Árpád szerintük tisztázatlan forrásokból gazdagszik, miközben adófizetői pénzeket kezelő emberekkel ápol kapcsolatot. A politikus ismételten felszólította a belügyminisztert Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágításának lefolytatására, mert a napvilágot látott információk szerint számos tárgyaláson vesz részt állami intézményekben, vagy épp a miniszterelnök lakásán.

A pártelnök azt is követelte az adóhivataltól, hogy vizsgálják meg azokat, akik a hírek szerint kölcsönadtak Habonynak, mert „szokás az adócsalóknál, hogy magánkölcsönöket vallanak be, amivel elfedik az adóhiányukat”.

A 444 írt arról, hogy információik szerint 2015 tavaszán NAV-vizsgálat indult Habony Árpád ellen, aki jövedelmei között több kölcsönt is megemlített. A portál beszámolója szerint Habony 2009 nyarán kamatmentesen, 7 évre 20 millió forintot kapott kölcsön Tombor Andrástól, az állami Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnökétől, Andy Vajna pedig 2010-ben és 2013-ban adott neki kölcsön százezer, illetve ötvenezer dollárt.

Habony Árpád ismeretlen tettes ellen feljelentést tett adótitok megsértése miatt, és polgári peres eljárást helyezett kilátásba a hírről beszámoló médiumok ellen. Szigetvári Viktor minderre úgy reagált, hogy az adótitok fontos, Habonynak joga van feljelentést tenni, ezzel együtt Habony Árpádnak közszereplőként az lenne a kötelessége, hogy nyilatkozzon és adjon magyarázatot a vagyonosodására, a szabad sajtó fenyegetése helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik