Belföld

A Jobbik a képviselők hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatait is nyilvánossá tenné

politikus vagyon nyilatkozat (politikus vagyon nyilatkozat, pénz, nav vizsgálat)
politikus vagyon nyilatkozat (politikus vagyon nyilatkozat, pénz, nav vizsgálat)

A Jobbik szerint nemcsak a képviselők, hanem hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is nyilvánosságra kellene hozni. Így reagált az ellenzéki párt péntek délután az MTI-nek, a Fidesz nyílt levelére.

A nagyobbik kormánypárt a Jobbik frakciónak címzett levelében azt írta: minden országgyűlési képviselő minden évben köteles nyilvános vagyonnyilatkozatot tenni, és a jelenlegi nyilatkozati rendszerben minden gazdasági érdekeltségről be kell számolni, akár külföldön, akár itthon van bejegyezve.

Fideszesek és Quaestor, hogy is volt?

A Jobbik a Fidesznek reagálva azt hangsúlyozta: már több mint egy éve hiába várják, hogy politikusaik nyilatkozzanak a közvélemény felé:

sem ők, sem hozzátartozóik, sem gazdasági érdekeltségeik nem vettek ki pénzt bennfentes információk alapján a bedőlés előtt álló Quaestorból.

A párt közlése szerint állnak a Fidesz által “vélelmezett” orosz kapcsolatokat kivizsgáló parlamenti bizottság felállítása elé, ezzel párhuzamosan viszont a miniszterelnök közvetlen környezetének korrupciógyanús meggazdagodása ügyében indítványozzák egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását – írta az ellenzéki párt, amely közleményét úgy írta alá, mint a “hozzátartozók vagyonnyilatkozatait is nyilvánosságra hozó Jobbik-frakció”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik