Belföld

Fél év múlva dördülhet a kampánystartpisztoly Orbánnál

A vs.hu névtelen kormányzati forrásokra hivatkozva arról ír, hogy szeptemberig minden nagyobb hullámokat vető ügyet le akar zárni Orbán Viktor, hogy ezt követően hozzáfoghasson a 2018-as választási kampányhoz. Információik szerint marad a korábbi menetrend és a kormányzati apparátusnak szeptemberig van ideje a kívánt változtatások végrehajtására, így a kormányközeli médiabirodalom – amely magába foglalja a 888.hu-t, a közmédiát, a TV2-t és a Karc FM-et – sorainak rendezésére.

Ősztől várhatóan nagyobb szerepet kap a politikai kormányzás egy új, a rezsicsökkentéshez hasonló politikai termék futtatásával.

A portál forrásai szerint ezen az új terméken már dolgoznak a megfelelő szakmai műhelyekben, őszre pedig Orbán asztalára kell kerülnie a terveknek, hogy 2017-ben már ez uralja a magyar nyilvánosságot. Ha valamikor lesz kisebb mértékű kormányátalakítás, arra is ősszel kerülhet sor, később már nem lenne észszerű egy ilyen döntés meghozatala.

Az egészségügy már nem fér bele

A cikk szerint a Fidesz soraiban arra számítanak, hogy bár jelenleg a közvélemény az elégedetlenkedő pedagógusok oldalán áll, szeptemberre ez a tendencia változni fog és a mostani demonstrációk nem generálnak majd szélesebb körű tiltakozásokat.

Információik szerint a szűkös, féléves határidőbe a közigazgatás átalakítása, a közoktatás ügye és az energiaszolgáltatás reformja férhet bele, az egészségügyhöz azonban nem nyúlnának.

Egy forrásuk szerint Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár „igen veretes kívánságlistát tett le a kormányfő asztalára az átalakításokkal kapcsolatban”, ám a változtatások több százmilliárd forintba kerülnének, ennyit pedig a kormány már nem akar költeni, már csak a célként kitűzött “nullás költségvetés” miatt sem.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik