Belföld

„Csodák palotája” is helyet kaphat az újjávarázsolt Nyugatinál

Korábban egy Rubik-kockát formázó épületet képzeltek el a Duna-parton.

Elvben elfogadta, de további kidolgozásra visszaadta a kormány Lázár Jánosnak a Nyugati pályaudvar melletti park koncepcióját – írja a HVG.

Emlékeztetnek: a Miniszterelnökséget vezető miniszter először egymillió fát ígért a beruházás kapcsán. Ez meglehetősen nonszensz lenne, mert a négyszer akkora Városligetben is csak mintegy hatezer fa van. Az ígéretet Lázár ötezer fára szelídítette, de a lap szerint még ez is legfeljebb tujából képzelhető el a jórészt betonteraszokból álló területen.

A HVG úgy tudja, itt valósítanák meg azt a magyar innovációt bemutató intézményt is, amelyet eredetileg a Duna-partra, egy Rubik-kockát formázó épületbe képzeltek el. Korábban a Liget-projektből is kikerült a tudományos-technikai oktató és szórakoztató központ terve, noha az a Műszaki Múzeum kiállítását is befogadhatná, amely most nem látogatható.

Finta József, akitől a Miniszterelnökség kocepciótervet kért, megerősítette, hogy a tervekben szerepel egy 70-80 ezer négyzetméteres tér, ami „Csodák Palotája”, vagy „Magyar Géniuszok Háza” lehet. Hozzátette: az épületből kevés látszana, mert a szintkülönbséget kihasználva egy mesterséges dombba rejtenék. A tervből akkor lehet valami, ha sikerül rá uniós forrást szerezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik